Vragen

Vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen

Algemene vragen

Kan ik een appartement bezichtigen in de Parkflat?

Neem contact met ons op om een afspraak te maken om één of meerdere woningen te bekijken.

Wat is de minimale huurtermijn?

Er is geen minimale huurtermijn. Indien u een appartement huurt in de Parkflat huurt u voor onbepaalde tijd. Een huurder kan de huurovereenkomst beeindigen met een inachtneming van de opzegtermijn van één maand.

Kan ik ook een appartement kopen?

Het is niet mogelijk om een appartement in de Parkflat te kopen. U kunt alleen een appartement huren.

Is er een wachtlijst?

Er is geen wachtlijst. Tijdens de bezichtigingen heeft u de mogelijkheid om tijdelijk een optie te nemen op een appartement naar keuze. Zodra u zeker weet dat u in de Parkflat wil komen wonen, zullen we het appartement voor u vastleggen.

Renovatie

Wanneer is de renovatie klaar?

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de renovatie van de leegstaande appartementen. Het duurt daarom nog even voordat de gerenoveerde appartementen kunnen worden bezichtigd. We verwachten dat de eerste appartementen in het voorjaar worden opgeleverd. De planning is dat de renovatie in juli 2023 wordt afgerond.

Wanneer kan ik in de Parkflat komen wonen?

De eerste gerenoveerde appartementen zullen in maart worden opgeleverd. Langzaam maar zeker komen de eerste nieuwe bewoners al in de Parkflat wonen. Tot en met de zomer van 2023 dient u wel rekening te houden met (geluids)overlast in verband met de werkzaamheden.

Kosten

Wat zijn de kosten voor een appartement?

U betaalt in de Parkflat huur, een voorschot servicekosten en een verplichte bijdrage aan het zorg- en welzijnspakket van Hof en Hiem.

Indien u een tweekamerappartement huurt in de Parkflat zijn uw maandlasten circa €1.500 per maand. In het geval van een driekamerappartement bedragen de maandlasten circa € 2.000 per maand.

Dit zijn de kosten voor een appartement na renovatie.

Waarvoor betaal ik servicekosten?

Het voorschot servicekosten betaalt u onder meer voor energie, water, TV/internet, schoonmaak algemene ruimtes en tuinonderhoud. Deze kosten worden gedeeld door alle bewoners van de Parkflat.

Waarvoor betaal ik een bijdrage aan het zorg- en welzijnspakket?

De bijdrage aan het zorg- en welzijnspakket van Hof en Hiem betaalt u voor de receptie, de 24-uurs aanwezigheid en de overige faciliteiten in de Parkflat zoals het restaurant, de winkel en de wasserette.

Is het zorg- en welzijnspakket van Zorggroep Hof en Hiem verplicht?

Het zorg- en welzijnspakket van Hof en Hiem is verplicht als u een appartement huurt in de Parkflat.

De kosten van de receptie, de 24-uurs aanwezigheid van zorgmedewerkers, de keuken en het restaurant, de wasserette, de winkel en de activiteitenbegeleiding zijn aanzienlijk.

Deze faciliteiten zijn een belangrijk onderdeel van de Parkflat.

Het delen van een deel van deze kosten maakt het mogelijk dat deze faciliteiten beschikbaar zijn op het moment dat dat wenselijk of noodzakelijk is.