Vragen

Vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen

Algemene vragen

Kan ik een appartement bezichtigen in de Parkflat?

U kunt contact opnemen met Gea van de Wal om een afspraak te maken om één of meerdere woningen te bekijken. Telefoonnummer 06 25 74 72 43.

Wat is de minimale huurtermijn?

Er is geen minimale huurtermijn. Indien u een appartement huurt in de Parkflat huurt u voor onbepaalde tijd. Een huurder kan de huurovereenkomst beeindigen met een inachtneming van de opzegtermijn van één maand.

Kan ik ook een appartement kopen?

Het is niet mogelijk om een appartement in de Parkflat te kopen. U kunt alleen een appartement huren.

Is er een wachtlijst?

Er is geen wachtlijst. Tijdens de bezichtigingen heeft u de mogelijkheid om tijdelijk een optie te nemen op een appartement naar keuze. Zodra u zeker weet dat u in de Parkflat wil komen wonen, zullen we het appartement voor u vastleggen.

Renovatie

Wanneer is de renovatie klaar?

De renovatie van de Parkflat is in augustus 2023 afgerond.

Wanneer kan ik in de Parkflat komen wonen?

U kunt per direct in de Parkflat komen wonen. Er zijn nog enkele appartementen te huur.

Kosten

Wat zijn de kosten voor een appartement?

U betaalt in de Parkflat huur, een voorschot servicekosten en een verplichte bijdrage aan het zorg- en welzijnspakket van Hof en Hiem.

Indien u een tweekamerappartement huurt in de Parkflat zijn uw maandlasten circa €1.500 per maand. In het geval van een driekamerappartement bedragen de maandlasten circa € 2.000 per maand.

Waarvoor betaal ik servicekosten?

Het voorschot servicekosten betaalt u onder meer voor energie, water, schoonmaak algemene ruimtes en tuinonderhoud. Deze kosten worden gedeeld door alle bewoners van de Parkflat.

Waarvoor betaal ik een bijdrage aan het zorg- en welzijnspakket?

De bijdrage aan het zorg- en welzijnspakket van Hof en Hiem betaalt u voor onder meer de receptie, de 24-uurs aanwezigheid van zorgmedewerkers en de overige faciliteiten in de Parkflat zoals het restaurant en de wasserette.

Is het zorg- en welzijnspakket van Zorggroep Hof en Hiem verplicht?

Het zorg- en welzijnspakket van Hof en Hiem is verplicht als u een appartement huurt in de Parkflat.

De kosten van de receptie, de 24-uurs aanwezigheid van zorgmedewerkers, de keuken en het restaurant, de wasserette en de activiteitenbegeleiding zijn aanzienlijk.

Deze faciliteiten zijn een belangrijk onderdeel van de Parkflat.

Het delen van een deel van deze kosten maakt het mogelijk dat deze faciliteiten beschikbaar zijn op het moment dat dat wenselijk of noodzakelijk is.